Αναζήτηση  
 
 
Αρχική
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
Μονάδες - Τμήματα
Συμβουλευτικός Σταθμός Λάρισας
Συμβουλευτικός Σταθμός Τρικάλων
Θεραπευτική Κοινότητα
Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης
Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης
Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων
Τμήμα Έρευνας
Κώδ. Δεοντολογίας
"Μνήμης Ναός"
ΕΧΙΤ Περιοδικό
Το περιοδικό μας
Τεύχη περιοδικού
Βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη μας
Τίτλοι βιβλιοθήκης
Σύλλογος Γονέων
Φωτογραφίες
Νέα-Ανακοινώσεις
Σύνδεσμοι
 
"Μνήμης Ναός"
 
Πρόκειται για παρεκκλήσι εντός του κτηρίου του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων, στις εγκαταστάσεις που λειτουργεί και η Θεραπευτική Κοινότητα ΕΞΟΔΟΣ.
Το παρεκκλήσι προϋπήρχε στις παλιές εγκαταστάσεις της Παιδόπολης όπου είναι εγκατεστημένη η ΕΞΟΔΟΣ και η ανακαίνησή του - με έντονο το εικαστικό στοιχείο - αποτέλεσε μέρος της ολικής ανακατασκευής του παλιού σχολείου και της μετατροπής του σε ένα σύγχρονο χώρο εκπαίδευσης.
 

Η διατήρηση της παλιάς χρήσης και του θρησκευτικού στοιχείου υποδηλώνει την επιθυμία σύνδεσης με το παρελθόν αλλά και την πόλη της Λάρισας και τον πολιτισμό της.

Ο ίδιος χώρος μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικές λειτουργίες. Ενώ κυρίως είναι μια αίθουσα διδασκαλίας που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους μαθητές του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων, μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και σε χώρο θρησκευτικής λατρείας.

 

Το εγχείρημα της ενσωμάτωσης ασύμβατων λειτουργιών και «παράδοξων» υλικών στη διαμόρφωση του χώρου δεν ήταν εύκολο.

Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του λαρισαίου ζωγράφου Χρήστου Παπανικολάου που κατέθεσε εικαστικά το όραμά του για ένα πολυχώρο, ο οποίος θα δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους που τον χρησιμοποιούν να έρχονται σε επαφή με την τέχνη, να βιώνουν την αισθητική απόλαυση, να «μαθαίνουν» σε κάθε λεπτό της καθημερινότητάς τους.

 

 Άλλες μονάδες
του ΚΕΘΕΑ
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2010 ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ - All Rights Reserved
Created by ItBiz