Αναζήτηση  
 
 
Αρχική
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
Μονάδες - Τμήματα
Συμβουλευτικός Σταθμός Λάρισας
Συμβουλευτικός Σταθμός Τρικάλων
Θεραπευτική Κοινότητα
Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης
Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης
Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων
Τμήμα Έρευνας
Κώδ. Δεοντολογίας
"Μνήμης Ναός"
ΕΧΙΤ Περιοδικό
Το περιοδικό μας
Τεύχη περιοδικού
Βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη μας
Τίτλοι βιβλιοθήκης
Σύλλογος Γονέων
Φωτογραφίες
Νέα-Ανακοινώσεις
Σύνδεσμοι
 
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ - Ταυτότητα
 

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχει βασικό στόχο τη θεραπεία και την πρόληψη της χρήσης εξαρτητικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας.

Είναι ένα από τα προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) που παρέχει ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους και λειτουργεί από το 1989 στη Λάρισα.

Οι μονάδες του παρέχουν υπηρεσίες κινητοποίησης, θεραπείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής επανένταξης σε χρήστες και πρώην χρήστες εξαρτητικών ουσιών καθώς και υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η παρέμβασή του είναι μακροχρόνια, εντατική και πολύπλευρη με κεντρικό άξονα τη διασφάλιση του δικαιώματος των χρηστών για ουσιαστική απεξάρτηση και αλλαγή τρόπου ζωής.

 
Η οικειοθελής προσέλευση είναι προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς χρήση υποκατάστατων ή άλλων ουσιών.
Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα είναι απόρρητα.
 
 

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διαθέτει Συμβουλευτικό Σταθμό στο κέντρο της Λάρισας, καθώς και στα Τρίκαλα, όπου γίνεται η προετοιμασία για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα (60 θέσεων), η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Παράλληλα λειτουργεί το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης όπως και το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης που παρέχει συμβουλευτική και υποστήριξη σε μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης εξαρτητικών ουσιών.

Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει ακόμη τα τμήματα Έρευνας & Τεκμηρίωσης, Εκπαίδευσης, Πόρων & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διοίκησης - Οικονομικών.

Η διαπίστωση των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών των μελών του προγράμματος οδήγησε το 2000 στη δημιουργία του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων, της πρώτης οργανωμένης εκπαιδευτικής δομής για ενήλικους πρώην χρήστες σε θεραπευτικό πρόγραμμα ενηλίκων.
Στεγάζεται σε ανακαινισμένο αυτόνομο κτίριο στις εγκαταστάσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες «μαθητές» του να αναβαθμίσουν τους τίτλους σπουδών τους και να επανενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργεί σύγχρονα εξοπλισμένο οδοντιατρείο καθώς και ξυλουργείο, το οποίο ως παραγωγική μονάδα καλύπτει τις ανάγκες του προγράμματος σε έπιπλα και ξυλουργικές εργασίες παρέχοντας ταυτόχρονα επαγγελματική κατάρτιση στα μέλη του.

 

 
Κεντρικές Υπηρεσίες ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
Διεύθυνση: 2ο χιλ. Λάρισας - Γιάννουλης, Τ.Κ.:41500 - Λάρισα
Τηλ.: 2410 251839 & 2410 251853
Fax: 2410 251148
E-mail: info@kethea-exodos.gr
 
Άλλες μονάδες
του ΚΕΘΕΑ
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2010 ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ - All Rights Reserved
Created by ItBiz