Αναζήτηση  
 
 
Αρχική
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
Μονάδες - Τμήματα
Συμβουλευτικός Σταθμός Λάρισας
Συμβουλευτικός Σταθμός Τρικάλων
Θεραπευτική Κοινότητα
Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης
Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης
Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων
Τμήμα Έρευνας
Κώδ. Δεοντολογίας
"Μνήμης Ναός"
ΕΧΙΤ Περιοδικό
Το περιοδικό μας
Τεύχη περιοδικού
Βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη μας
Τίτλοι βιβλιοθήκης
Σύλλογος Γονέων
Φωτογραφίες
Νέα-Ανακοινώσεις
Σύνδεσμοι
 
Μονάδες - Τμήματα: Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης
 

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης αντιμετωπίζει το ζήτημα της χρήσης ουσιών ως ένα σύμπτωμα που δεν αφορά μόνο τον χρήστη αλλά ολόκληρο το οικογενειακό σύστημα.

Διεθνείς έρευνες αλλά και η μακρόχρονη εμπειρία του ΚΕΘΕΑ έδειξαν ότι, ανεξάρτητα από τον ενδεχόμενο ρόλο της οικογένειας στη δημιουργία και διατήρηση της εξάρτησης, η συμμετοχή της στη θεραπευτική διαδικασία μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής παρέμβασης.


Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης παρέχει ενημέρωση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και στήριξη σε ενδιαφερόμενους γονείς, αδέλφια και συζύγους / συντρόφους, ανεξάρτητα από το αν το ίδιο το εξαρτημένο άτομο έχει ενταχθεί σε θεραπεία.

Στόχοι του αποτελούν η ενημέρωση γύρω από τη χρήση και την εξάρτηση, η κατανόηση του καθοριστικού ρόλου της οικογένειας για τη θετική έκβαση της θεραπευτικής προσπάθειας, η προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσα από ομάδες θεραπείας και η εξομάλυνση των δυσλειτουργιών στο οικογενειακό σύστημα.

Επιδιώκεται με αυτό τον τρόπο η υποστήριξη των γονέων για την κινητοποίηση των παιδιών τους, ώστε να ενταχθούν σε θεραπεία, αλλά και η εκπαίδευση των γονέων στη δημιουργία περιβάλλοντος το οποίο θα ενισχύσει την αποχή του εξαρτημένου μέλους από τη χρήση.

Οι υποστηριζόμενοι γονείς και οι λοιποί συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, σε ομάδες αλληλοβοήθειας. Μέσα από αυτές έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη λειτουργία του χώρου, ο οποίος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βιώνεται ως δικός τους.

Τα προγράμματα οικογένειας διαρκούν περίπου όσο και η θεραπεία του εξαρτημένου μέλους της στο πρόγραμμα απεξάρτησης.

 
Διεύθυνση: Πηνειού 10 (1ος όροφος)
Τ.Κ.: 41222 - Λάρισα
Τηλ.: 2410 237811 & 2410 555473
Fax: 2410 237811
E-Mail: family@kethea-exodos.gr
Άλλες μονάδες
του ΚΕΘΕΑ
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2010 ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ - All Rights Reserved
Created by ItBiz